M4A3 “Sherman”

(Gruppen redigerer selv denne side, indhold holdes efter den fastlagte skabelon)

Beskrivelse af køretøjet

Sherman kampvognen er et tomt display, men renset og slebet for gammel maling, den er nu nymalet i den farve den var ved GHR, og skal indgå sammen med andre køretøjer fra anden verdenskrig, i en Fredskovsgarage.

Vedligeholdelsesgruppens organisation

Vedligeholdelsesgruppen består af:

  • Børge Jensen

  • Knud Christensen

  • Lars Møller Jacobsen

Fotoalbum

20-09-20 Klargøring til maling

Dokumentation

Efter krigen fik Danmark nogle få Sherman kampvogne.

M4A3 er en middeltung amerikansk kampvogn, der blev produceret fra 1940 til 1945 i et antal på 49.234 stk., der blev også fremstillet et stort antal af undervognen som basis for kørende Artilleri og Flammekastere m.m.

Der var forskellige motorer monteret, mest brugte var en Stjernemotor på 400 hk, dem der kom til Danmark var monteret med en Ford GAA V 8 motor. 

Kanonen på de danske Sherman er en 75 mm riflet kanon. Den kunne også være monteret med 76 mm. kanon. Tårnet er monteret med 12,7 mm maskingevær der skal betjenes udfra, et 7,62 Browning tårngevær (maskingevær) fastmonteret i tårnet, samt et bevægeligt 7,62 Browning maskingevær på fronten, blev betjent af en bovskytte.

Briterne navngav amerikansk byggede kampvogne efter kendte Nordstats Generaler, det blev William T. Sherman der fik æren af navnet til denne kampvognen.

Manualer m.v.

Information fra opslagsværker:

Video

Lukket for kommentarer.