Måneden, der gik – maj 2016

Måneden, der gik – maj 2016

  1. maj var foreningen repræsenteret i forbindelse med Åbent Hus på Kastellet. Vejret var virkelig flot, og det var en ren fornøjelse at se de mange flotte veteranbiler, samtidig med at vi fik en rigtig god betjening.

Samme dag var M41,moreter-PMV’en og PIRANHA med til at markere sæsonåbningen af Panzermuseum East mellem Slagelse og Næstved.

 

  1. maj havde Lion Club Næstved forlagt deres møde til vores domicil i Fredskoven. De var meget begejstrede, så det er sikkert ikke sidste gang, vi ser dem.

 

  1. maj var vi en lille gruppe, der kørte ind til København. Efter arrangementet på Kastellet havde vi efterladt Mosegrisen og M38A1 på Kastellet, da vi havde givet tilsagn til Nationalmuseet om at deltage i et arrangement ved det tidligere Frihedsmuseum.

Samme aften var der den efterhånden traditionelle Tur Sydsjælland, hvor vi rullede med 14 køretøjer på den ca. 65 km. lange tur. Turen i år var lidt anderledes end de tidligere år, idet første stop var på Holmegård Gods, som jo ejes af familien Lassen. I parken er der en buste af Anders Lassen, hvor der blev lagt en krans af formanden for Anders Lassen Fonden Jeppe Handwerk (vores hovedsponsor) og Kammerherre Lassen holdt et lille foredrag om helten Anders Lassen. Derefter gik turen nogenlunde af den samme rute som sidste år til mindepladen for Anders Lassen ved Præstø, Snesere Kirke og afsluttende ved Mogenstrup Kirke. Her blev Mogens takket af formanden for den vel tilrettelagte tur. Vejret var igen i år med foreningen, så det var en flot tur gennem det Sydsjællandske. Turen bliver nok ændret en lille smule til næste år, da det jo på sin vis er lidt fjollet, at vi først lægger en krans ved Anders Lassens buste, og så 1 time senere kommer HVK FAXE og holder en lille mindehøjtidelighed samme sted

  1. maj kunne man godt få fornemmelsen af, at der var brudt en mindre krig ud i skoven, men årsagen var bare at PNBJVG CENT, med lidt starthjælp af en LEO, var ude at køre ved egen kraft. Det var selvfølgelig meget positivt, at den kørte ved egen kraft, men der er vist et pænt stykke vej, før den er helt klar.
  2. maj var til gengæld endnu en mærkedag for folkene på M24’eren, idet den ved egen kraft kørte ud af garagen, og håbet er fortsat, at den bliver klar til Åben Hede. Den kommer under alle omstændigheder med til Jylland. Synet eller ej. Og så er den i hvert fald klar til Pansertræffet ved GHR til september.
  3. – 20. maj var 4 medlemmer af bestyrelsen samt H. C. til 2. planmøde for Åben Hede. Vi var bl. a. ude og se på den rent fysiske placering af vores køretøjer, og efter lidt snak, så fik vi den samme gode plads, som de foregående år. Vi skal denne gang ikke køre VIP-kørsel, hvilket gør vores planlægning af dagen noget nemmere, indkørsel til Bøffelstillingen er rykket uden for Blåvand, og endelig bliver der en P-plads for deltagernes civile køretøjer, så de ikke holder inde på udstillingsområdet. Vi får dobbeltværelser og mad og vores køretøjer skal læsses på og af ved P-7. Mere følger for de 55 heldige deltagere.
  4. maj løb vores Åbent Hus af stablen. Igen var vi velsignet med godt vejr, selvom vejrudsigten fem dage før arrangementet ikke så opløftende ud. Og hele området skinnede og har formentlig aldrig været så velplejet, som den dag. Flot klaret. Og alle køretøjer og områderne blev vist frem på flotteste vis. Sådan. Hjemmeværnet havde virkelig givet den hele armen i forbindelse med artilleri-markeringen, så ingen i Næstved kun være i tvivl om, at der var gang i den på øvelsesterrænet. Vi må nok erkende, at vi denne gang havde spændt buet lidt for hårdt, idet vi var over smertegrænsen for, hvad vi kunne bære af opgaver denne dag, og vi må nok se i øjnene, at vi bliver nødsaget til at se på, hvad vi kan skære væk til næste år. Vi havde i år fået Westfront 1916 med den velkendte Kaare Johannessen, et virkeligt vellykket indslag, som helt sikkert vil blive gentaget til næste år. Vi var også så heldige, at forsvarsminister Peter Christensen havde sagt ja til at besøge os. Der var oprindeligt afsat 1½ time til besøget, men det var åbenbart så stor succes, at det blev til hele 2 timers besøg. Forsvarsministeren var ude og køre LEO, og for at beskytte hans tøj fik han udleveret en køredragt, som han beholdt på efter køreturen, og da han skulle videre til Slagelse, for at tale ved Hjemmeværnets Landsråd, forærede formanden ministeren dragten, og han valgte så at beholde den på. Gad nok se ansigterne på medlemmerne af Landsrådet, da ministeren troppede op i køredragten. Inde på Facebook er der lagt en lille video fra dagen, og den samme video er lagt på YouTube, bare søg på GHRVPK, eller brug dette link https://youtu.be/epNnoFbqK0Y.

Desværre skete der et teknisk uheld med tælleren, så vi ved reelt kun at der var over 2000 besøgende, men vi regner med 4.000 besøgende og vi kan være rigtig glade og stolte over dagen. Tak til alle der tog hjalp til.

Man taler om ”alle gode gange tre”, – dette var første aktivitet af de tre store i år, så nu er der bare at se frem til Åben Hede i slutningen af denne måned, og Pansertræf i september, så kan vi forhåbentlig sige ”alle gode gange tre”.

 

God sommer – Vi ses.

JoF

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.